kedd, május 01, 2007

Észak-magyarországi Kirándulások II. (Hollókő)

Nógrád megyében számos kellemes helyet lehet felfedezni kirándulásaink során, ezek közül én most Hollókő látványosságait ajánlom mindenki figyelmébe.

Hollókő Budapesttől 95 kilométerre helyezkedik el. Leggyorsabban az M3-as autópályán Hatvanig, majd onnan a 21-es úton Pásztó felé haladva Jobággyi után a kereszteződésnél balra fordulva érhetjük el a települést. A 21-es úttól mintegy 16 kilométerre érjük el Hollókőt, a Cserhát festői környezetében. Budapestről nyári időszakban a Stadion autóbusz pályaudvarról közvetlenül vagy pásztói átszállással, illetve az Árpád híd autóbusz állomásról széchényi átszállással (VOLÁN) juthatunk el a naponta közlekedő autóbuszjáratokkal a településre, mintegy 2-2,5 órás utazás után.


Az UNESCO által 1987-ben a Világörökség részének nyilvánított Hollókő Ó-falui része számos látványossággal várja a látogatókat. Folklór rendezvények, Baba múzeum, Posta múzeum, Tájház, Fazekas műhely, és még számos érdekesség a kínálatban. A központtól alig néhány lépésre magasodik a sziklaszirten Hollókő vára.

Kellemes kikapcsolódást!
További információk:
Hollókő.lap.hu, Hollókő település

1 megjegyzés:

Ágnes Kiricsi írta...

Na, látom bekerültek a nénik! Kár, hogy a táncbemutatóról mozgókép nincs ;)